Twitter Retweet Nedir? Nasıl Yapılır? - Sosyal Hesaplarim

Twitter Retweet Nedir? Nasıl Yapılır?

  • Anasayfa
  • Twitter Retweet Nedir? Nasıl Yapılır?
image
image
image
image
image
image
image
image
image

Twitter Retweet Nedir? Nasıl Yapılır?

Twitter üzerinden paylaşılan bir tweeti olduğu gibi almak için yapılan işleme retweet denirken, yapılması da oldukça kolaydır.

Retweet nedir sorusunun basit bir cevabı bulunmaktadır. Bir kullanıcının yaptığı bir paylaşımı olduğu gibi, kendi düşünceleriniz ve eklemeniz olmadan yeninden paylaşmaktır. Örneğin ünlü bir oyuncunun yaptığı bir paylaşımı paylaşmak ve kendi takipçilerinize olduğu gibi göstermek istediğinizde bu işlemi yapabilirsiniz.

Özellikle takipçi sayısının artmasını isteyenlerin ya da kendi twettlerinin daha fazla insana ulaşmasını isteyen kullanıcılar bu durumu oldukça fazla önemsemektedir. Çünkü bu durumda daha fazla insana ulaşma imkanı bulunmaktadır. Bu durumda da düşüncelerin daha fazla insana ulaşması mümkün olmaktadır.

Nasıl Retweet Edilir?

Retweet adından da anlaşılacağı üzere, bir tweeti yeniden tweetlemek demektir. Birçok kullanıcı retweet nasıl yapılır sorusunu merak etmektedir. İlk kurulduğu zamanlarda daha farklı olsa da şu anda basit bir yöntem ile yeniden paylaşmak mümkün hale gelmektedir. Retweet yapmak ise oldukça kolaydır. Sadece yeniden iletmek istediğiniz paylaşımın üzerinde retweet butonuna basmanız yeterli olacaktır.

• Öncelikle paylaşmak istediğiniz tweetin üstüne gelin.
• Retweet butonuna basın.
• Yeni açılan pencerede retweetlemek istediğiniz tweet açılır.
• Burada retweet butonuna basın. 
Bu yol ile herhangi bir tweeti değiştirmeden retweet edebilirsiniz.

Retweet Yapılan Bir Tweeti Geri Alma

Bazı durumlarda retweet geri alma işlemi yapmak istenebilir. Bunun çeşitli sebepleri bulunmaktadır. Bu durumda oldukça kolaydır.
• Retweet edilen tweetin üzerine gelin.
• Retweet butonuna tıklayın.
• Bu işlemi yaptıktan sonra hem tweet sizin profil zaman akışınızdan kalkacak hem de tweeti retweet edenler kısmından sizin hesabınız kaldırılacaktır.
Bunun yanında önemli bir notu belirtmekte yarar vardır.satılık twitter hesapları Retweet geri alındığında tüm zaman akışlarından kaldırılır. Ancak önbelleğe alınan zaman akışlarını görüntüleyen mobil ciharlarda hala görünmeye devam edecektir.

Tweeti Alıntı Yapma

• Alıntılama yapmak istediğiniz tweetin üzerine gidin.
• Retweet butonuna tıklanır.
• Alıntı Tweet Olarak Retweetle butonuna basılır.
• Burada normal bir tweet atar gibi yorum yazabilir ve resim paylaşabilirsiniz.
Retweet alıntılama durumunda kullanıcıların da yorumları bulunmakta ve ister onaylama için ister de cevap için kullanılır.

Neden Bazı Tweetler Retweetlenemiyor?

Twitter satılık hesap. üzerinden tüm tweetler retweet edilemez. Birinin profilinde veya kullanıcı adının yanında kilit simgesi görünüyorsa bu kişinin tweetleri koruma altındadır. Bu durumda bu kişinin tweetlerini retweet yapmanız mümkün değildir. Bununla birlikte takip istediğinizi kabul eden birinin tüm tweetlerini zaman akışınızda veya bu kişinin profilinde görebilirsiniz. Bu kişinin tweetlerini korumaya alması durumunda ise siz ya da başka biri bu kişinin tweetlerini retweetleyemez. 

Kendi hesabınızda tweetleriniz korumalı olsa dahi kendi atmış olduğunuz tweetleri retweetleyebilirsiniz. Aynı zamanda yorum ekleyerek te retweet yapmanız mümkündür. Yaptığınız yorumları ve retweetlerinizi yalnızca sizi takip eden kişiler görebilecektir. 

Retweet Kapatma Nasıl Yapılır?

Bir kullanıcının sayfasında yer alan retweetleri görmek istemiyorsanız, bunları kaldırmanız mümkündür. Hesabın paylaşmış olduğu içerikleri beğenmiyorsanız yapmanız gereken retweetleri kapatmaktır.  Kullanıcının retweetlemiş olduğu tweetleri kapatmak için birkaç adım izleyerek kısa sürede bu işlemi gerçekleştirmeniz mümkündür. 

Bu kişinin profil sayfanıza girdikten sonra retweet kapat seçeneğini tıklamanız gerekmektedir.
Android cihazdan twitter hesabına giriş yapmışsanız taşma simgesine dokunmanız yeterlidir. İOS cihazdan giriş yapmışsanız o halde ayarlar simgesine tıklayın. Buraya tıkladıktan sonra retweet kapatmış olursunuz. Kapatma işlemini yaptıktan sonra retweet kapatma ya da açma işlemi geriye dönük giden bir işlem değildir. Retweet kapatma ya da açma işlemini yaptıktan sonraki retweetler görünecek ya da görünmeyecektir.